Sport

Gezond leven is noodzakelijk, maar ook helemaal van deze tijd. Het is dé levensstijl van de 21e eeuw. Sporten en bewegen zijn daarin onmisbare elementen. Ze zorgen ervoor dat we lichamelijk en geestelijk fit zijn en blijven. We willen tegenwoordig niet alleen steeds meer bewegen, we proberen onze sport ook op een steeds hoger niveau te beoefenen. Dat betekent wel dat sportfaciliteiten daarop moeten inspelen. Want: zonder professionele faciliteiten geen topprestatie. Rooden ontwikkelt die faciliteiten in de vorm van professionele sportvelden en ondergronden. Daarnaast zetten wij ons ook in voor het stimuleren van sport en de mogelijkheden om die te kunnen beoefenen. We doen dat onder andere door het ondersteunen van maatschappelijke projecten en evenementen.

Producten en diensten

Rooden Landscape Solutions werkt aan de ontwikkeling, realisatie en het beheer van sportvelden voor buitenaccommodaties. Voetbal -, hockey- of korfbalvelden, tennis-, atletiek- en golfbanen of multifunctionele trapveldjes, allemaal vragen ze om een eigen aanpak en behandeling. Bij iedere sport hoort een ander soort veld of ondergrond. Afhankelijk van de ondergrond zijn de speltechnische eigenschappen en speelintensiteit verschillend. Het type sport bepaalt daarmee het specifieke systeem dat we toepassen. Dat systeem bestaat uit een toplaag in combinatie met een onderliggende constructie. U kunt kiezen uit verschillende gekeurde en gecertificeerde systemen.

Rooden levert én garandeert vervolgens een topprestatie. In het voortraject en de realisatiefase staan wij u bij met voortdurend advies, maar ook na oplevering blijven wij nauw betrokken. Onze nazorg en ons beheer houdt de sportvelden in optimale conditie. Een goed voorbeeld van die nazorg zijn de professionele machines die we kunnen leveren voor het onderhoud van de kunstgras sportvelden, inclusief de instructies voor eigen gebruik. Zo kunt u voorzien in uw eigen professionele onderhoud. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deze werkzaamheden door ons te laten uitvoeren. Een lange levensduur en maximaal rendement – met de beste prestaties tot gevolg – zijn hiermee gegarandeerd.

Hieronder geven we een overzicht van de verschillende ondergronden die wij u kunnen aanbieden.

Natuurgras

Een natuurgras toplaag wordt met name toegepast binnen de voetbalsport en is traditioneel de meest voorkomende ondergrond. Rooden verzorgt de realisatie, renovatie en het groot en dagelijks onderhoud van de velden. Ook binnen de golfsport is natuurgras vanzelfsprekend. Naast de ontwikkeling en realisatie van de golfbaan kunnen wij u ondersteunen door het dagelijks en specialistisch onderhoud uit te voeren.

Kunstgras

Een kunstgras toplaag wordt binnen steeds meer sporten toegepast. Het grote voordeel van deze ondergrond is dan ook dat deze onder vrijwel alle weersomstandigheden bespeelbaar is, relatief weinig onderhoud nodig heeft en een hoge speelintensiteit kent. Met name bij voetbal, hockey, tennis en korfbal is kunstgras niet meer weg te denken. Er zijn diverse toplagen mogelijk, zoals een zand- of rubberingestrooide variant of een (semi-)waterveld.

Kunststof

Een kunststof toplaag komt met name voor binnen de atletiek- en tennissport. Kunststof wordt gekozen vanwege de specifieke sport- en speltechnische eigenschappen van het materiaal die onder andere bijdragen aan het bereiken van een maximaal haalbare prestatie.

Advantage RedCourt

De Advantage RedCourt tennisbaan is een recente innovatie die binnen de tennissport als een ware revolutie wordt ervaren. Deze ondergrond combineert namelijk de kenmerken van twee verschillende toplagen: de speltechnische en visuele eigenschappen van een gravelbaan en de voordelen van een all-weatherbaan. Een Advantage RedCourt tennisbaan bestaat uit een kunstgras stabiliteitsmat die ingestrooid wordt met gravelkleurige Advantage RedCourt-infill.

Gravel

Gravel is altijd al een populaire ondergrond voor tennisbanen. De goede demping van de ondergrond en de duurzaamheid van het materiaal maken dat gravel nog altijd een van de favoriete ondergronden is om op te spelen. Naast de aanleg, renovatie en het onderhoud verzorgt Rooden ook het speelklaar maken van gravel tennisbanen.

Gegarandeerde kwaliteit

Binnen ieder segment waarin we actief zijn, vormen veiligheid, duurzaamheid en integriteit onze leidraad. Om dit te kunnen garanderen voldoen al onze producten en diensten aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bovendien beschikken wij binnen dit segment over alle relevante certificeringen, die regelmatig getoetst worden door de bevoegde certificeringsinstanties. Tevens zijn wij lid van verschillende (branche)verenigingen.